in ,

СлаткоСлатко

Прекрасна глетка на Јадранот: Зимска игра помеѓу мајки и млади делфини

Истражувачкиот тим на Институтот Син свет од Вели Лошињ денеска фотографираше група од 12 познати делфини, меѓу кои и мајки и младенчиња, како уживаат во зимската игра.

Поединечни делфини често се гледаат на западната страна на островот Лошињ и често им даваат на истражувачите магични глетки.

Институтот Blue World се занимава со истражување и заштита на морето и е основан во 1999 година. Институтот е непрофитна организација која е основана со цел да врши научно-истражувачки активности и активности за заштита на морската средина, како и едукација на јавноста со акцент на Јадранското Море и поширокиот медитерански регион.

 

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote