in

Првата фабрика во светот во која ќе се произведува лабараториски направено месо штотуку се отвори

Првата фабрика во светот за месо произведено во лабараторија штотутку се отвори во Израел.

Фабриката има капацитет да произведува месо доволно за 5,000 хамбургери секој ден. Таа е отворена од технолошката компанија Future Meat и е прва фабрика од ваков вид во светот.

Компанијата тврди дека може да произведува лабараториско месо побрзо од традиционалниот начин и дека нивното месо е 100% безбедно. Според информациите, за месото коешто го прозиведува Future Meat, потребно е 96 проценти помалку вода, и емисијата на гасови е истотака доста помала.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote