in ,

СлаткоСлатко Што?Што?

РАЗЛАДЕТЕ ГО АВТОМОБИЛОТ ЗА 10 СЕКУНДИ: Нема потреба да влегувате во возилото!

Трикот е добар бидејќи се прави однадвор, па скоро и да нема потреба да влегувате во возилото.

 

Топлината во паркиран автомобил може да биде толку голема што буквално ќе ви се слоши кога ќе влезете во возилото, а тоа е особено опасно за возачите, кои мораат да се концентрираат зад воланот.

Но, постои начин да се реши овој проблем за само 10 секунди.
Прво мора да го отворите прозорецот на совозачката врата, а потоа да ја отворите и затворите вратата на возачот.

 

 

Трикот е добар затоа што се прави однадвор, така што скоро нема потреба да влегувате во возилото, освен кога ја отклучувате вратата.

 

 

Инаку, кожните седишта придонесуваат за поголемо загревање на автомобилот, па затоа би било добро да ги покриете со памучен материјал.

И положбата на воланот има врска со топлината. Имено, не е добро да се фаќа топол волан со раце, па затоа е паметно да се сврти настрана. Кога ќе седнете во возилото и ќе го свртите на почетната позиција, делот што ќе го фатите ќе биде ладен.

Грижете се и за менувачот, капакот може да помогне да не се загрева на тропска топлина, бидејќи не е погодно да се вози кога деловите што ги допирате светат од топлината.

Како ви се допаѓа?

3 поени
Upvote Downvote