in , ,

Што?Што? WTFWTF

Родителите го тужат синот зошто уште не добиле внук, отштета – 650.000 долари

Пензиониран индиски пар од северната држава Утараканд ги тужи синот единец и снаата затоа што не го „дале“ внукот и по шест години брак и бара од нив отштета во вредност од речиси 650.000 долари доколку го дадат. додека не добие внук или внука во рок од една година.

„Сакаме внук или внука во рок од една година или компензација, бидејќи животот го потрошив на образованието на мојот син“, им рече Сањеев Прасад на новинарите, објаснувајќи дека во 2006 година го испратил својот син на обука за пилоти во САД, што го чинело 65.000 долари. .

Синот се вратил во Индија во 2007 година, но останал без работа и семејството морало да го издржува повеќе од две години, пишува Indian Times. Во меѓувреме, 35-годишникот се вработил како пилот.

Висината на компензацијата ги вклучува трошоците за раскошна венчавка одржана во хотел со пет ѕвезди, луксузен автомобил вреден 80.000 долари и плаќање на меден месец за младенците во странство.

Неговите родители велат дека во 2016 година го договориле неговиот брак со девојка која денес има 31 година, со надеж дека во пензија ќе добие „внуче со кое ќе може да си игра“.

„Најголемиот проблем е што ни треба внук на оваа возраст, но син ми и снаата не се грижат за нас. Ние му ја договоривме свадбата со надеж дека еден ден ќе станеме баба и дедо. Оттогаш поминаа шест години. “, рече тој. е Прасад.

„Се чувствуваме како, и покрај тоа што имаме сè, всушност немаме ништо. Многу сме несреќни“, вели тој.

Судот ја прифати тужбата, а рочиштето ќе се одржи на 17 мај во Хардивар, град во северната држава Утараканд. Адвокатот на родителите на Прасад рече дека парот барал пари поради „психолошка суровост“.

Синот и снаата не беа достапни за коментар.

Индија почитува силен традиционален семеен систем кој вклучува соживот на неколку генерации, кои често живеат во исто домаќинство.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote