Прелијте со 4 видови сос од сирење и еве одличен ручек без месо. Може да го прелиете и сос од домати.
Состојки:
- 450 гр карфиол
- 85 гр брашно
- 1 лажичка сол
Подготовка:
Кога водата ќе зоврие, додадете ги цвеќињата од карфиол и варете неколку минути додека не омекнат. Исцедете го вишокот вода од карфиолот колку што можете. Исецкајте во блендер додека не добиете пире од карфиол. Потоа додадете брашно и сол и изблендирајте.
Префрлете се на набрашнета површина и поделете ја смесата на 4 дела. Направете лента со дебелина од околу 2,5 см од секој дел и исечете ја на мали парчиња.
Пржете ги њоките во тава на малку масло. Потоа додадете малку вода и покријте ја за да се загрее пареата до крај.
Коментари
Loading…