in ,

УбавоУбаво СмешноСмешно СлаткоСлатко Што?Што?

Тие само собираат прашина – кои работи треба веднаш да се фрлат

Време е за генералка, и без разлика на изворот на нередот, оваа листа ќе ви помогне да го елиминирате она што не ви треба, па да направите простор за работите што всушност ги користите.

Стари крпи за капење

Се разбира, повеќето од нас сакаат да имаат при рака излитена стара крпа за капење за неуредни задачи за чистење или кога ќе влезе куче со калливи шепи, но веројатно 10 не ви требаат.

Стара постелнина

Можеби сè уште ја чувате постелнината за креветчето дури и откако вашето дете ќе се пресели во „големото креветче“, или можеби ги чувате тие постелнини „за секој случај“.

Време е да ги фрлите.

Ако сè уште се во добра состојба, измијте ја постелнината и проверете кај вашето локално засолниште или непрофитна организација за да видите дали се заинтересирани да донираат.

Празнични украси кои никогаш не ги користите

 

Неусогласена постелнина

Кога пребарувате низ чорапите на постелнината, може да најдете син јорган без соодветен комплет или осамена перница што не одговара за ниту една од перниците што ги поседувате.

Време е да ја фрлите и да продолжите понатаму.

 

Непотребни средства за чистење
Ако вашиот плакар за постелнина е и ваш помошен плакар, не заборавајте да ги прегледате средствата за чистење.

Имајте на ум дека средствата за дезинфекција обично имаат рок на траење, по што тие не се толку ефикасни.

Следете ги упатствата за фрлање на налепниците.

Како ви се допаѓа?

1 поен
Upvote Downvote