in

Саудиска Арабија ќе засади 10 милијарди дрва во пустината!

Саудиска Арабија ќе посади 10 милијарди дрва обидувајќи се да ја пошуми пустината.

Саудиска Арабија е покриена само 0.5% од нејзината површина со дрва и тој процент е ист уште од 1990 година. Сега, принцот Мохамед бин Салман ќе се обиде да го смени тоа и од март следната година ќе започне со садење на 10 милијарди дрва во пустината.

„Кралството е спремно да направи глобална промена“ изјави принцот на Арабија. Ваквиот огромен проект мора да се спроведе со претпазливост, бидејќи може да дојде до голема промена во почвата со што ќе се наштети на одредени пустински плодови и растенија.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote