in

Се пензионираше милијардерот Џеф Безос!

Џеф Безос официјално се пензионираше на 5 јули и со него ќе ги земе заработените 197 милијарди долари кои ги заработи за време на неговата кариера.

Неговата компанија Амазон забележа огромен пораст на вредноста во 2020 за време на пандемијата, откако светот се сврте кон онлајн нарачките. Како резултат на сето тоа, вкупното богатство на Џеф Безос порасна за вроглави 75 милијарди долари.

Најбогатиот човек на светот сега се одлучи да се пензионира на датумот кој е специјален за него. Имено на 5 јули, 1994 година компанијата на Безос, Амазон официјално започнала со работа, па на најзината 27 годишнина, милијардерот одлучи да се пензионира.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote