in ,

Што?Што?

Се што треба да исклучите пред да одите на одмор

Одете на одмор и се што сакате е се да биде на свое место кога ќе се вратите.

Што треба да исклучите кога одите на одмор? Некои апарати може да се расипат, некои сепак трошат струја иако не работат, а некои може да предизвикаат дефект, пишува City Magazine, а пренесува N1.

Уредите што имаат екстремен полнач: мобилни телефони, конзоли за игри, лаптопи, модеми, рутери и сите уреди што имаат свој дополнителен полнач треба да се исклучат од струја, бидејќи полначите, без разлика дали уредот работи или не, трошат струја.

Мали апарати за домаќинство: блендерите, тостерите, сите апарати за тајмер може да бидат потенцијално опасни додека не сте дома. Затоа е најбезбедно да ги исклучите.

Уреди во мирување: Не сите уреди контролирани од далечинскиот управувач се навистина исклучени и безбедни додека не го исклучите напојувањето.

Апарати што треба само да ги исклучите:

Клима: Само исклучете го, не мора да го прекинувате напојувањето.

Бојлер: Само исклучете го бојлерот, буквално, исто како кога се туширате.

Не е електрична енергија, но корисно:

Пред паузата треба да го затворите главниот вентил за вода, на овој начин ќе бидете заштитени од поплави.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote