in ,

Што?Што?

Секој ден ги притискала ушите со штипка: Резултатите се неверојатни

Рефлексологијата е област на медицината која го решава проблемот со болката со притискање на одредени места на телото. Тоа е особено погоден метод за нанесување на уво, бидејќи таму има многу нервни завршетоци.

Со помош на стегач, кој врши притисок врз одреден нерв, може да се реши непријатноста или болката. Со притискање на одредени точки може да се реши болката на одредени делови.

Преку овие 6 точки, увото се поврзува со сите делови од телото:

1. Рамената и грбот

Горниот дел од увото е врзан за грбот и рамената. Држете една стегач 60 секунди и на тој начин ќе се ослободите од напнатоста и ќе ја намалите болката.

За оптимални резултати, постапката треба да се повторува неколку пати на ден.

2. Органи

Оваа точка е поврзана со сите органи во телото. Дури и лесната масажа на прстите може да си помогне. Меѓутоа, ако навистина имате внатрешна болка, треба да побарате лекарска помош.

3. Зглобови

Горниот среден дел на увото припаѓа на зглобовите. За сопирање или болки во рацете и нозете, стегачот е спас. Ако имате хронична болка, можеби докторот е подобар избор!

4. Синусите и грлото

Овој долен дел од увото е поврзан со параназалните синуси и грлото. Кога е ладно или е вклучена инфекција на синусите, стисокот може да направи чуда.

5. Варење

Веднаш над ушната школка е точката што е поврзана со варењето. Абдоминалните болки или грчеви може да се намалат, па дури и целосно да се отстранат. Патем, методот може да се применува и превентивно…

6. Глава и срце

Увото е поврзано со двата најважни делови на увото – главата и срцето. Главоболките или проблемите со срцето може да се намалат со штипкање или прст.

Како ви се допаѓа?

1 поен
Upvote Downvote