in

СлаткоСлатко УбавоУбаво

Секој ден става кокосово масло во устата: Генијална работа што ќе ја направите и вие!

Забите на блогерката од видеото на Полина Алур се секогаш светло бели, а тајната на нејзината беспрекорна насмевка е поедноставна отколку што можете да замислите.

Сè што треба да направите е следново: кога ќе се разбудите, земете една лажица кокосово масло на празен стомак и ставете ја во уста. Најдобро е да го тресете маслото во устата 5 минути, а потоа постепено да го продолжувате на 10 и 15 минути.

Иако има непријатен вкус, оваа постапка вреди секоја минута, бидејќи кокосовото масло може да ги убие сите бактерии во устата. Исто така, може да се отстрани забен камен, што е најчеста причина за проблеми со непцата, усните и забите. Откако ќе го задржите кокосовото масло во устата, измијте ги забите со обична паста за заби.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote