in

Шестмина британски олимписки атлетичари и две лица од тимскиот персонал се во изолација во Јапонија

Шестмина британски олимписки атлетичари и два тимски персонал се во изолација во Јапонија затоа што патник на нивниот лет имал Ковид-19.

Според изјавата, поединецот кој бил позитивен на тестот не е член на делегацијата на тимот на Велика Британија, но бил близок контакт за време на нивниот лет за Јапонија во четвртокот.

Британската олимписка асоцијација соопшти дека групата од шест лица, кои не се именувани, минуваат низ период на самоизолација во своите простории на тренинг кампот на Тим ВБ во Јокохама.

“Групата беше тестирана и резултатите негативни на аеродромот, беа тестирани и негативни и по пристигнувањето во земјата. Тие се под надзор на медицинскиот тим Тим ВБ.”

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote