in

Северна Ирска бележи највисока температура во историјата на земјата.

Северна Ирска ја забележа највисоката температура во историјата на земјата.

Во саботата (17 јули), живата погоди 31,2 Ц (88,1 Ф) во Ballywatticock, County Down. Го собори претходниот рекорд од 30,8 Ц, кој најпрво беше постигнат на 30 јули 1976 година и 12 јули 1983 година.

Поради големиот број луѓе кои вчера отидоа на заливот Хелен, да уживаат во сонцето, Транслинк  ги суспендираше билетите за услугата, и предупреди дека возовите мора да работат со намалена брзина поради топлината.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote