in , ,

СлаткоСлатко

Силните жени најчесто се најмалку сакани – Главните причини зошто е тоа така

Силните жени често се во центарот на туѓото внимание, но често и негативно. Често се случува луѓето да не ги сакаат, да ги критикуваат или да им завидуваат.

Еве некои од причините зошто тоа се случува: Без оглед на темата на разговор, силните жени однапред го знаат одговорот. Тие имаат свое мислење, со кое е подобро да не се расправате. Од една страна, таквата самодоверба го прави животот многу полесен и поинтересен.

Но, од друга страна, тоа им паѓа на нервите на луѓето кои го гледаат како вообразеност. Силните жени се обидуваат на другите да им го покажат својот брилијантен ум и ненадминатите способности. Подеднакво добро ја разбираат квантната физика, модните трендови и уметничките дела.

Тие наоѓаат позитивно во сè. Ова, се разбира, е важен квалитет, но може да биде толку измамен што ќе го изгубите контактот со реалноста. Всушност, кога сте силна жена, луѓето се обидуваат да го контролираат вашиот живот, објаснувајќи им дека се загрижени за вас. Луѓето всушност им завидуваат на силните жени.

Првенствено затоа што се толку проклето снаодливи. Силните жени подеднакво добро успеваат да ја одржуваат куќата чиста, да постигнат врвови во кариерата, но и да го уредат својот личен живот. Тоа е трн во око на луѓето кои не успеваат да го направат тоа. Поради ова, таа ќе биде завидлива и очигледно ќе покаже непријателство.

Силните жени се искрени, па ноншалантно ќе ви ги посочат недостатоците или ќе ви кажат што да правите во дадена ситуација. Се разбира, тоа не го прават од лоша намера, туку од добра намера. Вие, се разбира, можете да не ги почитувате овие совети, но тогаш не барајте виновници ако одеднаш сè не оди според планираното.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote