in

СлаткоСлатко ТаженТажен

Само 1% од луѓето ги знаат сите одговори следниве прашања! (КВИЗ)

Доколку одговорите на сите прашања точно, тогаш вие спаѓате во групата од 1% што ги знаат сите одговори.

 • Прашање од

  Што придонело во исчезнувањето на диносаурусите?

  • Глобалното затоплување
  • Астероид
  • Глобалното заладување
  • Ерозија
 • Прашање од

  Каква е формата на планетата Земја?

  • Сфероид
  • Сфероидна призма
  • Рамна плоча
  • Ромбоид
 • Прашање од

  Кој е најчест елемент на планетата Јупитер?

  • Хелиум
  • Јаглерод
  • Вибраниум
  • Хидроген
 • Прашање од

  Колку рецептори за вкус имаме во јазикот?

  • 100
  • 900
  • 5
  • 9000
 • Прашање од

  Која планета во нашиот соларен ситем има најдолг ден?

  • Земјата
  • Марс
  • Венера
  • Нептун
 • Прашање од

  Во која држава во светот можеме да го најдеме Суетскиот канал?

  • Тунис
  • Мексико
  • Египет
  • Индија

Сакате и вие да создадете ваш квиз? Направете ваш пост!

Коментари

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Loading…

0

Како ви се допаѓа?

2 поени
Upvote Downvote