in

УбавоУбаво СлаткоСлатко

Можете ли да најдете на кои европски земји припаѓаат овие природни убавини? [КВИЗ]

Колку добро ја познавате природната убавина на природната убавина на Европа покрај Македонија? Можете да дознаете со решавање на овој тест. Можете ли да најдете на кои европски земји припаѓаат овие природни убавини?

 • Прашање од

  Национален парк на езера Плитвице

  • Хрватска
  • Словенија
  • Босна
  • Италија
 • Прашање од

  Црна шума – Караорман

  • Романија
  • Франција
  • Германија
  • Полска
 • Прашање од

  Халштат

  • Австрија
  • Белгија
  • Германија
  • Холандија
 • Прашање од

  Bonifacio

  • Франција
  • Италија
  • Шпанија
  • Словенија
 • Прашање од

  Крф

  • Грција
  • Турција
  • Италија
  • Португалија
 • Прашање од

  Mullerthal

  • Австрија
  • Чешка
  • Германија
  • Луксембург
 • Прашање од

  The Hallerbos

  • Швајцарија
  • Англија
  • Полска
  • Белгија
 • Прашање од

  Блед

  • Унгарија
  • Словенија
  • Бугарија
  • Србија
 • Прашање од

  Азорските острови

  • Португалија
  • Литванија
  • Италија
  • Шпанија
 • Прашање од

  Лофотен

  • Естонија
  • Финска
  • Норвешка
  • Шведска
 • Прашање од

  Giant’s Causeway

  • Северна Ирска
  • Франција
  • Полска
  • Шпанија

Сакате и вие да создадете ваш квиз? Направете ваш пост!

Како ви се допаѓа?

1 поен
Upvote Downvote