in

WTFWTF Што?Што? НервозенНервозен УбавоУбаво СмешноСмешно СлаткоСлатко

Логички квиз по математика! Тежок ! [КВИЗ]

Дали се сеќавате на лекциите од средно по математика?

 • Прашање од

  Колку цифри има бројот Пи?

  • 3
  • 9826
  • 23
  • Бесконечно
 • Прашање од

  Еден човек е четирипати постар од неговиот син. 10 години подоцна, човекот ќе биде трипати постар од неговиот син. Која е моменталната возраст на мажот?

  • 70
  • 80
  • 60
 • Прашање од

  Дали бројот -1000 или -100 е помал?

  • -1000 е помал
  • -100 е помал
 • Прашање од

  Колку е (32 х 8) + 104 – 27?

  • 269
  • 420
  • 333
  • 10
 • Прашање од

  Дали бројот 21 е парен број?

  • Да
  • Не
 • Прашање од

  Како се нарекува права линија што допира кругот?

  • Тангента
  • Хипотенуза
  • Вендета
 • Прашање од

  Колку е збирот на аглите на триаголникот?

  • 180
  • 90
  • 270
  • 360
 • Прашање од

  Продолжи ја низата: 144, 121, 100, 81, 64

  • 50
  • 49
  • 55
  • 33
 • Прашање од

  Колку е збирот на аглите на ромбот?

  • 187
  • 180
  • 360
  • 277
 • Прашање од

  Тројца мажи завршуваат работа за 7 дена. Во колку пет мажи би го сториле истото?

  • 4 дена и 4,8 часа
  • 5 дена и 4,8 часа
  • 3 дена и 3,8 часа

Сакате и вие да создадете ваш квиз? Направете ваш пост!

Коментари

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Loading…

0

Како ви се допаѓа?

2 поени
Upvote Downvote