in

СлаткоСлатко

СУДЕНИ ИЛИ НЕ-СУДЕНИ ДОКТОРИ ОВА Е ЗА ВАС! Колку добро го познавате човечкото тело? [КВИЗ]

Со овој квиз ќе видите колку добро го познавате човечкото тело!

 • Прашање од

  Кои се петте човечки сетила?

  • Гледање, слушање, вкус, мирис, допир
  • Гледање, слушање, вкус, мирис, движење
  • Гледање, слушање, вкус, мирис, мислење
 • Прашање од

  Каде започнува варењето на храната?

  • Дебело црево
  • Уста
  • Желудник
 • Прашање од

  Колку комплети заби имаат луѓето во текот на својот живот?

  • 4
  • 3
  • 2
 • Прашање од

  Во која празнина се наоѓаат белите дробови?

  • Абдоминална празнина
  • Градна празнина
  • Усна празнина
 • Прашање од

  Срцето е најголемиот орган во телото!

  • Точно
  • Неточно
 • Прашање од

  Колку хромозоми има оплодена јајце клетка?

  • 28
  • 46
  • 52
 • Прашање од

  Која е најголемиот орган во човечкото тело?

  • Мозокот
  • Бели Дробови
  • Кожата
  • Црн Дроб

Сакате и вие да создадете ваш квиз? Направете ваш пост!

Како ви се допаѓа?

1 поен
Upvote Downvote