in

Колку ја владеете Географијата? (КВИЗ)

 • Прашање од

  Која земја не излегува на Средоземно Море ?

  • Беларусија
  • Албанија
  • Либија
  • Шпанија
 • Прашање од

  Во која држава се наоѓа пустината Атакама ?

  • Чиле
  • Перу
  • Мексико
  • Венецуела
 • Прашање од

  Која река тече низ Рим ?

  • Тибер
  • Рина
  • Дунав
  • Сена
 • Прашање од

  Главен град на Ирска ?

  • Даблин
  • Рига
  • Хелсинги
  • Копенхаген
 • Прашање од

  Европа со Азија се граничи со:

  • Со планината Урал, Касписко езеро, Црно море, Мраморно море, Босфор и Дарданелите
  • Со планината Урал, Каспиското езеро и Дарданелите
  • Со планината Урал и Дарданелите
  • Со Урал
 • Прашање од

  Гиблартарскиот проток се наоѓа во:

  • Шпанија
  • Франција
  • Либија
  • Велика Британија
 • Прашање од

  Височината на Монт Блан изнесува:

  • Yes
  • No
  • 4600
  • 4777
 • Прашање од

  Кои се континети на стариот свет?:

  • Азија, Африка, Европа
  • Африка, Азија, Австралија
  • Азија, Океанија, Америка
 • Прашање од

  Колку изнесува површината на Европа?

  • 10.180.000 км2
  • 10.000.000 км2
  • 11.000.000 км2
  • 13.000.000 км2
 • Прашање од

  Главен град на Естонија ?

  • Талин
  • Берлин
  • Рајкјевик

Сакате и вие да создадете ваш квиз? Направете ваш пост!

Коментари

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Loading…

0

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote