in

УбавоУбаво СлаткоСлатко СмешноСмешно Што?Што? ТаженТажен

Лесни прашања по БИОЛОГИЈА на кои треба да го знаете одговорот! (КВИЗ)

Обидете се да го решите овој квиз.

 • Прашање од

  Каде се произведува крвта во телото?

  • Срцето
  • Мозокот
  • Коските
  • Мускулите
 • Прашање од

  Кој витамин се добива кога сме изложени на Сонце?

  • Витамин А
  • Витамин Б
  • Витамин Ц
  • Витамин Д
 • Прашање од

  Што треба да изброиме на дрвото за да знаеме колку е старо?

  • Лисјата
  • Прстените
  • Гранките
  • Плодовите
 • Прашање од

  Преку кој процес растенијата создаваат хлорофил?

  • Синтеза
  • Електриза
  • Фотосинтеза
  • Испарување
 • Прашање од

  Кој од следниве има најмногу коски?

  • Возрасен човек
  • Бебе
  • Тинејџер
  • Сите имаат ист број на коски
 • Прашање од

  Кој од следниве не може да закрепне сам од себе?

  • Заби
  • Очи
  • Мозок
  • Црн Дроб

Сакате и вие да создадете ваш квиз? Направете ваш пост!

Коментари

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Loading…

0

Како ви се допаѓа?

1 поен
Upvote Downvote