in

Ајде физичари! Измерете го вашето знаење по Физика! [КВИЗ]

Квиз по физика кој ќе го измери вашето знаење!

 • Прашање од

  1. Во медицината, операциите кои се прават со ласер, од која физичка бранжа се измислени!

  • Електромагнетизам
  • Оптика
  • Механика
 • Прашање од

  2. Кое од долу наведените е векторна величина

  • Должина
  • Движене (промена на место положба)
  • Забрзување
 • Прашање од

  3. Во една материја, како се пренесува протокот на струја?

  • Со вибрирање на атомите
  • Со насоченото движење на електроните
  • Со меѓусебната интеракција на електроните
 • Прашање од

  4. Која материја е најспроводлива?

  • Стакло
  • Волна
  • Бакар
 • Прашање од

  5. Која е формулата на релативитет (Еквивалентност на маса и енергија)?

  • F=ma
  • m=F/m
  • E=mc^2
 • Прашање од

  6. Од каде потекнува Исак Њутн?

  • Португалија
  • Англија
  • Белгија

Сакате и вие да создадете ваш квиз? Направете ваш пост!

Коментари

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Loading…

0

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote