in

НервозенНервозен СлаткоСлатко WTFWTF СмешноСмешно УбавоУбаво Што?Што?

Колку добро го познавате францускиот јазик? (КВИЗ)

 • Прашање од

  Кој ден е mardi на француски јазик?

  • Петок
  • Вторник
  • Четврток
  • Сабота
 • Прашање од

  Како ќе кажеме добрaр ден на француски?

  • Bonjour
  • Au revoir
  • Bonsoir
  • Bon apres-midi
 • Прашање од

  Како се вика предметот на сликата на француски?

  • des tartines
  • des cles
  • un lit
  • un couteau
 • Прашање од

  Доколку некој ни каже „aujourd’hui“ тогаш тоа значи:

  • Вчера
  • Денес
  • Утре
  • Завчера
 • Прашање од

  Како ќе кажеме судија на француски јазик?

  • le docteur
  • le jouer
  • le conducteur
  • le juge
 • Прашање од

  soixante-quatre е бројот:

  • 74
  • 64
  • 84
  • 54

Сакате и вие да создадете ваш квиз? Направете ваш пост!

Коментари

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Loading…

0

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote