in

СлаткоСлатко Што?Што? УбавоУбаво СмешноСмешно ТаженТажен WTFWTF НервозенНервозен

Колку знаете математика? (КВИЗ)

 • Прашање од

  Математичкиот симбол за сума е:

  • Ламбда
  • Алфа
  • Епсилон
  • Сигма
 • Прашање од

  Кои се првите 3 цифри на Пи?

  • 3,47
  • 3,14
  • 3,50
  • 3,17
 • Прашање од

  Кај кој од овие геометриски фигури можеме да ја примениме питагоревата теорема?

  • Рамностран триаголник
  • Круг
  • Цилиндар
  • Правоаголен триаголник
 • Прашање од

  Што означува симболот на сликата?

  • Не е еднакво
  • Дропка
  • Приближно
  • Константа
 • Прашање од

  Што е поголемо: 2/7 или 3/8

  • 2/7
  • 3/8
 • Прашање од

  Кој од следниве букви е симбол за константа?

  • e
  • x
  • y
  • t

Сакате и вие да создадете ваш квиз? Направете ваш пост!

Коментари

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Loading…

0

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote