in

СмешноСмешно

Еден од најтешките квизови по општа култура! [КВИЗ]

Најтешкиот квиз по општа култура! Пробајте да го решите!

 • Прашање од

  Француската револуција била започната во:

  • 1768-1787
  • 1789-1799
  • 1876-1889
 • Прашање од

  Кое од следниве не е цицач?

  • Делфин
  • Љиљак
  • Пингвин
 • Прашање од

  Кој е авторот на сликата?

  • Raffaello Sanzio
  • Michelangelo
  • Leonardo da Vinci
 • Прашање од

  Која е единица на сила?

  • 1
  • 2
  • 3
 • Прашање од

  Со која буква е означен отпорот во електричното коло?

  • 1
  • 2
  • 3
 • Прашање од

  Деривативот на 1 е?

  • 1
  • 2
  • 3

Сакате и вие да создадете ваш квиз? Направете ваш пост!

Коментари

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Loading…

0

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote