in

УбавоУбаво НервозенНервозен СлаткоСлатко

Само доктори ќе успеат да го направат точно овој квиз! [КВИЗ]

Интересен квиз по медицина! 

 • Прашање од

  Во која коска се наоѓа внатрешното уво?

  • Os occipitale
  • Os frontale
  • Os temporale
 • Прашање од

  Која коска се наоѓа медијално на подлактицата во анатомска положба?

  • Fibula
  • Ulna
  • Radius
 • Прашање од

  Кој е најсилниот супинаторски мускул на стапалото?

  • M. tibialis anterior
  • M. extensor digitorum longus
  • M. peroneus longus
 • Прашање од

  Во кој од наведените системи се испитуваат ендокрините жлезди?

  • Ендокрин
  • Нерво
  • Респираторно
 • Прашање од

  Кое е латинското име на оваа коска?

  • Skapula
  • Pektoral
  • Sternum
 • Прашање од

  Како се вика обележаното место!

  • Hipotalamus
  • Стебла на мозок
  • Хипофиза
 • Прашање од

  Како се вика обележаното место!

  • Задна вена на грлото
  • Внатрешна вена на грлото
  • Предна вена на грлото
 • Прашање од

  Како се вика обележаното место!

  • Мочен Меур
  • Слепо Црево
  • Бубрек

Сакате и вие да создадете ваш квиз? Направете ваш пост!

Коментари

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Loading…

0

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote