in

Само експерти за тигрите можат да одговорат точно на овој КВИЗ

 • Прашање од

  Секој тигар има уникатна шарка на крзното.

  • Точно
  • Неточно
 • Прашање од

  Колку тигри се претпоставува дека се останати во дивината?

  • 3,890
  • 16,740
  • 48,120
  • 100,000
 • Прашање од

  Во која од следните држави тигрите не можат да се најдат во дивината?

  • Кина
  • Русија
  • Кенија
  • Индија
 • Прашање од

  Што претставува најголема опасност за тигрите?

  • Климатските промени
  • Нелегалните ловци
  • Загубата на живеалиште
 • Прашање од

  Како е латинското име за тигрите?

  • Panthera tigerus
  • Panthera tigris
  • Tigris pantheras
  • Panthera tigritus
 • Прашање од

  Во последните 100 години, за колку се намалила популацијата на тигрите?

  • 34%
  • 73%
  • 96%

Сакате и вие да создадете ваш квиз? Направете ваш пост!

Коментари

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Loading…

0

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote