in

СлаткоСлатко

Само вистински познавачи на гастрономијата ќе го решат точно овој квиз! [КВИЗ]

  • Прашање од

    Како е именувана оваа техника на сецкање?

    • Жулен
    • Батонет
    • Шифонад
    • Фрите
  • Прашање од

    Да дојдеме на варење.. Како се вика техниката каде производот го вариме на 75-80 степени и добиваме полу течна форма?

    • Broiling
    • Poaching
    • Roasting
    • Baking
  • Прашање од

    Време е да влеземе во попрофесионални води. Зошто се користи шок варење?

    • За “печатење„ на месото
    • Да се спречи лепењето на тестенините една со друга
    • Побрзо да се сварат јаткастите плодови
    • Да се открие вистинската боја на зеленчукот
  • Прашање од

    Која од долунаведените супи е италијанска?

    • Avgolemono
    • Borsch
    • Minestrone
    • Mulligatawny
  • Прашање од

    Кое од долунаведените е точно?!

    • Сладолед-Шведска
    • Палачинка-Индија
    • Чурос-Англија
    • Вафла-Белгија
  • Прашање од

    Како треба да се зготви јадење со маслиново масло за да го има најдобриот вкус и конзистентност?

    • На тивок оган
    • На висок оган

Сакате и вие да создадете ваш квиз? Направете ваш пост!

Коментари

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Loading…

0

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote