-
Прашање од
Како е именувана оваа техника на сецкање?
-
Жулен
-
Батонет
-
Шифонад
-
Фрите
-
-
Прашање од
Да дојдеме на варење.. Како се вика техниката каде производот го вариме на 75-80 степени и добиваме полу течна форма?
-
Broiling
-
Poaching
-
Roasting
-
Baking
-
-
Прашање од
Време е да влеземе во попрофесионални води. Зошто се користи шок варење?
-
За “печатење„ на месото
-
Да се спречи лепењето на тестенините една со друга
-
Побрзо да се сварат јаткастите плодови
-
Да се открие вистинската боја на зеленчукот
-
-
Прашање од
Која од долунаведените супи е италијанска?
-
Avgolemono
-
Borsch
-
Minestrone
-
Mulligatawny
-
-
Прашање од
Кое од долунаведените е точно?!
-
Сладолед-Шведска
-
Палачинка-Индија
-
Чурос-Англија
-
Вафла-Белгија
-
-
Прашање од
Како треба да се зготви јадење со маслиново масло за да го има најдобриот вкус и конзистентност?
-
На тивок оган
-
На висок оган
-
Сакате и вие да создадете ваш квиз? Направете ваш пост!
Коментари
Loading…