in

УбавоУбаво СлаткоСлатко

Квиз за нашата Тамара Тодевска! [КВИЗ]

Продолжува серијалот каде што правиме квизови за нашите познати актери/ки и пејачи/ки!

Овој пат на ред е нашата Тамара Тодевска!

 • Прашање од

  Кога е родена нашата Тамара Тодевска!

  • 3 Јуни 1985
  • 4 Јули 1985
  • 1 Јуни 1985
 • Прашање од

  На колку години настапи на престижниот фестивал „Макфест“?

  • На 4 години
  • На 6 години
  • На 9 години
 • Прашање од

  Кој е првиот албум кој го има издадено?

  • Врвот е дно
  • Сино
  • Еден ден
 • Прашање од

  Кога за прв пат настапи на Евровизија (како придружен вокал на Тоше Проевски)?

  • 2008
  • 2004
  • 2006
 • Прашање од

  Кога за прв пат настапи на Евровизија самостојно?

  • 2008
  • 2006
  • 2007
 • Прашање од

  Со која песна не претстави на Евровизија во Тел Авив?

  • Дали знам
  • Немирна
  • Proud
 • Прашање од

  Кое место освои во тел Авив?

  • 9то
  • 3то
  • 7мо
 • Прашање од

  Од колку песни се состои албумот “Сино„?

  • 12
  • 14
  • 15

Сакате и вие да создадете ваш квиз? Направете ваш пост!

Како ви се допаѓа?

3 поени
Upvote Downvote