in

УбавоУбаво

Квиз за легендарниот Тоше Проески! [КВИЗ]

Нашиот најдобар! Вечна му слава!

 • Прашање од

  Кога е роден Тоше?

  • 25 Февруари 1981
  • 25 Јануари 1981
  • 25 Март 1982
 • Прашање од

  Кое е родното место на Тоше?

  • Скопје
  • Прилеп
  • Крушево
  • Куманово
 • Прашање од

  Која година настапи на Евровизија?

  • 2004
  • No
  • 2006
 • Прашање од

  Со која песна настапи на Евровизија?

  • Life – Ангел си ти
  • Игри без граници
  • Цреша
 • Прашање од

  Кое му е вистинското име?

  • Тодор
  • Тоше
 • Прашање од

  Кој е првиот албум на Тоше?

  • Ден за нас
  • The hardest thing
  • Некаде во ноќта
 • Прашање од

  Кој е најголемиот хит на Тоше според регионалните избори?

  • Чија си
  • По тебе
  • Игри без граници

Сакате и вие да создадете ваш квиз? Направете ваш пост!

Како ви се допаѓа?

1 поен
Upvote Downvote