in

Пробајте да го решите овој лесен квиз по англиски! [КВИЗ]

Кое е вашето ниво по англиски јазик? Дали сте од тиа што велат дека разбираат но не знаат да вратат? Дали ќе успееш да ги одговориш сите прашања точно?

 • Прашање од

  1. Кое од следните зборови значи сунгер?

  • Sponge
  • Desk
  • Spange
 • Прашање од

  2. Кој од следните зборови е правилно напишан?

  • Fridday
  • Friday
  • Fridy
 • Прашање од

  3. Преведи ја реченицата: They will get married very soon.

  • Тие се венчале пред малку
  • Тие ќе се венчаат набрзо
  • Тие се венчани
 • Прашање од

  4. Зборот „подарок“ во кое поле е добро напишан?

  • Present
  • Peasant
  • Pleasure
 • Прашање од

  5. Пополни го празното место. When … get married?

  • did they
  • you were
  • did you get
 • Прашање од

  6. Која реченица нема печатна грешка?

  • How long will you work this job?
  • How long were you work this job?
  • How long wills you work this job?

Сакате и вие да создадете ваш квиз? Направете ваш пост!

Коментари

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Loading…

0

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote