in

КВИЗ за најголемите птици во светот!

 • Прашање од

  Во кој континент можеме да ги најдеме ноевите?

  • Азија
  • Австралија
  • Јужна Америка
  • Африка
 • Прашање од

  Ноевите за што ги користат своите крилја?

  • Летање
  • Камуфлажа
  • За да ги привлечат своите партнери
  • За ладење
 • Прашање од

  За каква заштита служат големите трепки на нивните очи?

  • Од Сонце
  • Од топлина
  • Од вода
  • Од песок
 • Прашање од

  Кога започнува сезоната за парење на ноевите?

  • Јануари
  • Март
  • Јуни
  • Ноември
 • Прашање од

  Во каков спорт учествуваат ноевите во јужна Африка?

  • Тркање
  • Ловење
  • Пливање
  • Скок во височина
 • Прашање од

  Колку брзо трчаат тие?

  • 40 км/ч
  • 100 км/ч
  • 70 км/ч
  • 120 км/ч

Сакате и вие да создадете ваш квиз? Направете ваш пост!

Коментари

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Loading…

0

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote