in

СмешноСмешно УбавоУбаво

Овој квиз за општо знаење треба да биде лесен – секој одговор започнува со „А“! [КВИЗ]

Секој одговор почнува на буквата А!

 • Прашање од

  Која компанија има исто име како една од најдолгите реки во светот?

  • Alibaba
  • Amazon
  • Aldo
  • Adidas
 • Прашање од

  Кој ја играше Жизел во Disney Enchanted?

  • Ashley Simpson
  • Ashanti
  • Ashley Judd
  • Amy Adams
 • Прашање од

  Кој е најголемиот континент во светот?

  • Азија
  • Антартика
  • Америка
  • Австралија
 • Прашање од

  Кое животно е ова?

  • Антетер
  • Алапача
  • Антилопа
  • Армадило
 • Прашање од

  Кој е хемискиот симбол на златото?

  • Au
  • Ag
  • Aa
  • Al
 • Прашање од

  Која е главната состојка на гвакамоле?

  • Алое
  • Аспарагус
  • Авокадо
  • Артичока
 • Прашање од

  Кој е главниот град на Грузија?

  • Атина
  • Атланта
  • Аугуста
  • Алфарета

Сакате и вие да создадете ваш квиз? Направете ваш пост!

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote