in

Што?Што?

“1 грам памук може да задржи 23 грама вода!?” Играјте го овој квиз по општа култура кој ќе ве намачи! [КВИЗ]

Квиз по општа култура кој ќе ве изненади а и натера да научите нови работи!

 • Прашање од

  Оваа позната слика со име „Одредување на меморијата“ во Музејот на современа уметност во Њујорк му припаѓа на Салвадор Дали.

  • Точно
  • Неточно
 • Прашање од

  1 грам памук може да задржи 23 грама вода!

  • Точно
  • Неточно
 • Прашање од

  Организмот со повеќе хромозоми е поразвиен!

  • Точно
  • Неточно
 • Прашање од

  Најпродаваниот телефон во светот не е Nokia, туку iPhone 5S, кој iPhone го лансираше во 2013 година и продаде 250 милиони.

  • Точно
  • Неточно
 • Прашање од

  Nokia е всушност име на град во Финска!

  • Точно
  • Неточно
 • Прашање од

  Кратенката на Светската здравствена организација е UHW!

  • Точно
  • Неточно
 • Прашање од

  Хамлет бил принц на Данска!

  • Точно
  • Неточно

Сакате и вие да создадете ваш квиз? Направете ваш пост!

Како ви се допаѓа?

1 поен
Upvote Downvote