in

WTFWTF

Еве како со помош на прстите да се ослободите од сите болки во телото за 15 минути!

Ова е интересен и едноставен метод за усогласување на целото тело. Ако потрошите само 15 минути дневно, ќе се ослободите од многу проблеми во организмот. Дознајте како…

Џин син џицу е древна форма на јапонска исцелителна уметност, која помага во балансирање на емоциите, благодарение на стимулацијата на точките на рацете.

Основата на ова учење се заснова на следниот принцип – секој прст на раката е поврзан со одреден орган на кој одговара одредена емоција.

Ако треба да дејствувате на некој орган, фатете го прстот со другата рака и држете го 3-5 минути. Дишете длабоко во ова време. Исто така, можете да направите општо усогласување на вашето тело со тоа што ќе го направите со секој прст на раката.

Еве како органите се поврзани со прстите на раката:

ПАЛЕЦ

Органи: желудник и слезина.
Емоции: анксиозност, депресија и грижа
Физички симптоми: болки во стомакот, проблеми со кожата, главоболка, невроза.

ПОКАЗАЛЕЦ
Органи: бубрези и мочен меур
Емоции: разочарување, страв и збунетост.
Физички симптоми: болки во мускулите, болки во грбот, забоболка, варење.

СРЕДЕН ПРСТ

Органи: црн дроб и жолчен меур.
Емоции: неодлучност, лутина, раздразливост.
Физички симптоми: проблеми со циркулацијата на крвта, менструални болки, проблеми со видот, замор, фронтална главоболка, мигрена.

ДО МАЛ ПРСТ

Органи: бели дробови и дебело црево.
Емоции: негативност, тага, страв од отфрлање, тага.
Физички симптоми: зуење во ушите, респираторни проблеми, астма, кожни болести, дигестивни проблеми
Фото илустрација: Profimedia Фото илустрација: Profimedia

МАЛ ПРСТ

Органи: срце и тенко црево
Емоции: грижа, вознемиреност, нервоза, недостаток на самодоверба
Физички симптоми: срцеви заболувања, болки во грлото, надуеност, проблеми со коските.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote