in , ,

Што?Што?

КАКО ДО ПОГОЛЕМА ПЛАТА: 4 совети кои можат да ви помогнат! 4 прашања кои ви помагаат да имате повеќе пари – бидете реални за себе и научете како да заработите повеќе!

Оваа едноставна техника може да ве мотивира да заработите пари и да привлечете богатство – еве што треба да направите!

Поставете си ги следните 4 прашања:

Прашање 1. Која е мојата вредност?

Запишете ја вашата плата на лист хартија. И подолу – износот што, според вас, одговара на вашата вредност како вработен. Најверојатно, втората цифра ќе биде многу повисока од првата.

Прашање 2. Колку пари заслужувам да добијам?

Обидете се објективно да ги процените вашите вештини и способности, вашиот ентузијазам за работа и желбата за само-подобрување. Не гледајте напред, не кажувајте си: „Но, ако научам странски јазик, можам да добијам повеќе“. Набљудувајте ја реалната слика во сегашноста врз основа на вашите способности, работа, ангажираност. Потоа напишете реално колку треба да ви платат.

 

Прашање 3. Што се случува сега, зошто не ги добивам овие пари?

Ова е најважното прашање и можеби ќе ви треба малку време да го одговорите. Можеби моментално сте во рутина и немате можност да ги покажете своите најдобри квалитети. Можеби не ви се допаѓа компанијата во која работите или шефовите. Или можеби сега сте повеќе заинтересирани за вашиот личен живот: деца, родители, односи со партнерот. Размислете како можете да преземете одговорност за вашата благосостојба. Отфрлете ги изговорите и останете само вие, вашите способности и она што можете да го промените сега, а поради некоја причина не го правите тоа.

Прашање 4. Дали сум подготвен да направам нешто?

Размислете за сите пречки кои ве саботираат да направите промена. Како можете да ги отстраните? Ако, анализирајќи ја вашата работа, чувствувате дека сте подготвени да ризикувате и да промените нешто во вашиот живот, поставете си конкретни рокови: кога ќе се случи тоа? Денеска? Утре? За еден месец? Кога ќе дејствувате, сигурно ќе успеете. Можеби не преку ноќ, но секој чекор може да ве приближи до благосостојбата.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote