in , ,

Што?Што?

СОВЕТИ НА БАБА ВАНЃА ЗА ДОЛГ И СРЕЌЕН ЖИВОТ: Ова мора да го правите во текот на летото! (ВИДЕО)

Се уште никој не ја открил тајната на долгиот живот! Некои мислат дека е многу важно да избегнувате многу стрес, да се храните здраво и да бидете физички активни, додека други сметаат дека сето тоа е прашање на судбина!

 

Бугарската пророчица Баба Ванѓа до крајот на животот се придржува до одредени работи, бидејќи верувала дека тие се пресудни за добро здравје. За неа природата била најдобриот лек!

Нејзините совети за долг и здрав живот се:

Не прејадете – тоа доведува до сериозни болести од кои страдаат сите органи.

Не пуши цигари.

Одете боси во текот на летните месеци. На овој начин ќе ја зајакнете врската со „мајката природа“.

Сакајте се себеси и правете добро.

Научете да одмарате правилно. Тоа е ден за работа и ноќ за спиење. Легнете најдоцна до 22 часот, а станувајте во 5-6 наутро.

Јадете пченица натопена во вода еднаш неделно. Ова го прочистува телото.

Јадете ‘ржан леб за одржување на здравјето.

Повеќе активност и повеќе работа. Мрзеливоста е болест која ги уништува и телото и душата.

Не се капете во премногу топла вода.

Како ви се допаѓа?

-1 поени
Upvote Downvote