Ако се прашувате како да направите шницли без да бидат суви, обични, без сос …, накратко речено- непривлечно, еве го решението – рецепт на германски готвач.
Потребни состојки:
- 4-6 поголеми шницли од говедско месо (или некое друго месо)
- 4 лажици супа или вода
- 4 лажици крем за готвење
- 2 кисели краставички
- 2 лажици сенф
- 2 лажици масло
- сецкан магданос
- сол,
- пипер
- сув зачин
Начин на подготовка:
Исчукајте ги шницлите , зачинете со сол, бибер и суво зачинување и пржете ги на висок оган со 2 лажици масло. Извадете ги и држете ги покриени на топло место.
Потоа истурете супа или вода во тавата каде што се пржеше месото. Додадете павлака за готвење и промешајте.
Исечете кисели краставички на мали коцки, а потоа измешајте ги во павлака и промешајте. Додадете сенф, сецкан магдонос, па зовријте и зачинете по желба.
Вратете го испечениот бифтек во сосот, промешајте и послужете го веднаш.
Послужете со прилог по ваш избор – малку издинстан зеленчук, тестенини, пире од компири, ориз … и салата.
Коментари
Loading…