in ,

СлаткоСлатко

Ставете го ова во паричникот: Неверојатен трик за привлекување на богатство!

Најсилниот ефект на три билни амајлии за привлекување пари! Еве што да носите во вашиот паричник…

Ритуалното значење на растенијата отсекогаш им било познато на многу народи, а некои од нив редовно се користат како амајлии за привлекување среќа, љубов и богатство.

Различни ритуални употреби имаат, на пример, жалфија, која се користи за темјан на куќата поради силниот мирис и силните масла. Се верува дека може да ја избрка негативната енергија и да го освежи просторот во кој ќе влезе здравјето и изобилството.

Нането често се почитува и се користи за здравствени придобивки, а во ритуалите се користи како амајлија за заштита на семејството и неговата благосостојба.

Третото растение кое се користи во многу ритуали за привлекување богатство е ловорот. Неговите миризливи листови се широко користен зачин, а има и лековити својства. Сепак, верувањето вели дека треба да се чува во куќата, на тајни места каде што стои вашата „златна резерва“ на пари.

Секое од овие три ливчиња, смета народот, вреди да се чува во паричник, за постојано да се леат пари во него. За секоја потрошена банкнота ќе има три, велат старите, ако паметно се троши и се почитува се што ќе потроши.

Исто така, банкнотите во паричникот треба да бидат уредно наредени, а од него задолжително отстранете ги старите сметки и сметки. Тие треба да се чуваат во посебна кутија во куќата, а таа треба редовно да се средува.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote