in ,

Што?Што?

Страницата од стрипот Спајдермен е продадена за рекордни 3,36 милиони долари

Страницата на оригиналниот уметнички цртеж од познатиот стрип од 1984 година за Спајдермен е продадена за рекордни 3,36 милиони долари во САД.

На страницата е прикажано првото појавување на црниот симбиотски костум на Спајди, што подоцна ќе доведе до создавање на анти-херојот Venom во уметничкото дело на Мајка зајак од серијата Суперхерои на Марвел.

„Оваа страница беше одлично откритие! Овде Питер Паркер всушност го доби својот нов црн костим“, се наведува во описот на Heritage Auctions.

„Но, каков костим има тајна! Затоа што многу брзо излегува дека тој е жив и има своја агенда. Тоа е изворот на ликот на Веном!“

Аукцијата за уметничкото дело започна со 330.000 долари.

Претходниот рекорд за страница од внатрешноста на американските стрипови изнесуваше 657.250 долари, за рамка која ја прикажува првата слика на Вулверин во изданието на „The Incredible Hulk“ од 1974 година.

Копија од акциониот стрип од 1938 година, бр. 1, првото појавување на Супермен, продадено за 3,18 милиони долари на првиот ден од четиридневната аукција во Далас, Тексас, објави аукциската куќа на Твитер.

 

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote