in , ,

Што?Што?

СТАВЕТЕ МОКАР СУНЃЕР ВО МИКРОБРАНОВА ПЕЧКА, ЗА 30 СЕКУНДИ ЌЕ СЕ СЛУЧИ ЧУДО: Генијален трик за чистење! (ВИДЕО)

Важен фактор за чистење на куќата е да се осигурате дека алатките што ги користите се исто така чисти. Обидот да ја исчистите куќата со валкани партали и сунѓери е контрапродуктивен, затоа стерилизацијата е на прво место.

Трик за дезинфекција

Едноставно ставете влажен сунѓер или крпа во микробранова печка 30 секунди за да ги отстраните бактериите.

 

Почекајте една или две минути пред да ги отстраните бидејќи ќе бидат жешки.

Ако немате микробранова печка, можете да ставите крпи за чистење во машината за перење алишта и сунѓери во машината за миење садови, иако тоа ќе потрае подолго.

Обидете се да исчистите сунѓери и крпи по секоја употреба за да спречите акумулација на несакани бактерии на површината. Во зависност од тоа колку често ги користите, сунѓерите за чистење треба да ги заменувате неделно, само за да бидете сигурни дека нема акумулација на несакани бактерии.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote