in

УбавоУбаво

Тајландскиот Дедо Мраз делеше заштитни маски на слон! [ВИДЕО]

Тајландскиот Дедо Мраз делеше заштитни маски на слон! [ВИДЕО]

Дедо Мраз во Тајланд ги остави ирвасите да се одморат и отиде на специјална божиќна посета на слонот за да ја подигне свеста за заканата од вирусот корона.

Со бели долги бради, облечени во црвени палта и капи, помагачите на Дедо Мраз на украсени слонови во централната провинција Ајутхаја им делеа заштитни маски на студентите, мотоциклистите и возачите во патеката.

“Тие се смешни и симпатични. Мислам дека се многу симпатични”, рече ученикот од основното училиште Лаксапорн, Лоепиријакамол.

На крајот на годината, слоновите биле во посета на училиштата во оваа област веќе две децении, а учениците по тој повод добиваат слатки и играчки.

Оваа година и слоновите физички се дистанцираа, останувајќи надвор од училиште и споделувајќи маски за лице наместо слатки.

„Овие четири слонови, придружувани од тајландскиот Дедо Мраз, ги охрабруваат луѓето да носат маски, да ги мијат рацете и да ги следат владините упатства“, рече Ити Панкавламаи, кој управува со локален парк за слонови.

„Малку сум тажен затоа што слоновите не можат да влезат во училиштето“, рече 12-годишниот Пачарамон Сукфиромансанти, кој излезе да ги поздрави слоновите пред вратата.

Како ви се допаѓа?

1 поен
Upvote Downvote