in

Температурите во светот можат да станат екстремно високи во следните 5 години, предупредуваат експертите!

Во студијата која беше направена од страна на Светската метеоролошка организација, беше сугерирано дека Земјините температури можат да достигнат ектремни висини во следните неколку години.

Минатата година беше една од најтоплите години во историјата и светот забележуваше 1.2 степен целзиусов повисоки температури од просекот Според СМО, доколку температурите се зголемат на 1.5 степени над просекот, тогаш се вклучува црвениот аларм.

Во тој случај ризикот од екстремни суши, поплави, запалени шуми и недостатоци на храна ќе се зголеми драстично, предупредуваат експертите. Сето ова може да стане реалност во следните 5 години.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote