in

Што?Што?

ОПТИМИСТИЧНИ ВЕСТИ: ГО ПРОНАЈДОВМЕ ЛЕКОТ ЗА КАНЦЕР?!

Група на истражувачи од Медицинскиот Факултет во Мизури, САД открија третман со кој значително се намалува ширењето на тумурот и го зголемува животниот век на пациентите кој боледуваат од канцер на црн дроб. Ова откритие носи нов начин на лекување на канцерот.

Тимот на истражувачи беше составен од медицински лица и научници и тие успеаа да направат терапија која е комбинирана со минимална радиофреквенција и лекот кој се користи за време на хемотерапија – сунитиниб. Оваа терапија може исклучително да се користи само против канцерот на црн дроб.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote