in

#ТЕРЕНСКАВАКЦИНАЦИЈАМАКЕДОНИЈА! ОПШТИНИ КАДЕ СЕ ВРШИ ВАКЦИНАЦИЈА!

Теренската вакцинација продолжува во овие населени места во секоја од следните општини:
➡️Делчево – Муштица
➡️Гостивар – Градец, Калиште, Ѓурѓевиште, Ломница
➡️Ресен – Стење, Коњско, Царина
➡️Штип – Долани, Љуботен, Балталија, Лакавица, Пухче, Степанци
➡️Свети Николе – Црнилиште, Кадрифаково
➡️Виница – Виничка Кршла, Јакимово
➡️Демир Хисар – Загориче, Обедник, Смилево
➡️Струга – Прискупштина, Безово
➡️Крушево – Врбоец, Св. Митрани, Пресил
➡️Струмица – Гр. Балдовци
➡️Неготино – Корешница
➡️Пробиштип – Добрево
➡️Кочани – Оризари
➡️Кичево – Колари, Тајмиште, Букојчани, Мидинци
➡️Битола – Горно Оризари, Раштани, Крклино,Кукуречани, Драгожани, Секирани, Габалавци, Црнеец
➡️Охрид – Орман, Долно Лакочереј, Горно Лакочереј, Скребатно, Лескоец
➡️Македонски Брод – Звечан
➡️Велес – Оморани, Мартолци
➡️Крива Паланка – Ранковце
➡️Берово – Митрашинци
Процесот за теренска вакцинација е организиран во соработка со здавствените домови од секој град, локалната самоуправа и месните заедници. Со помош на локалните медиуми и плакати, ги информираат граѓаните за денот и часот во кое село, населба или рурално населено место ќе се врши вакцинација.
Молам за поддршка од секој граѓанин во овој процес. Имаме мирна епидемилошка состојба и доволно вакцини односно идеални услови да вакцинираме што поголем број на граѓани. Комуницирајте со вашите блиски и познати ако сеуште не се вакцинирани да го направат тоа во најбрз рок. Само така ќе ја победиме пандемијата. #ВакцинирајСе

Коментари

Претплатете се
Известете ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Прегледајте ги сите коментари

Loading…

0

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote