in

#ТЕРЕНСКАВАКЦИНАЦИЈАМАКЕДОНИЈА! ОПШТИНИ КАДЕ СЕ ВРШИ ВАКЦИНАЦИЈА!

Теренската вакцинација продолжува во овие населени места во секоја од следните општини:
Делчево – Саса1, Саса2
Ресен – Наколец, Штрбово
Штип – Шашаварлија, Кошево, Почивало
Свети Николе – Немањеци, Ранченци
Демир Хисар – Слоештица, Мренога, Вирово
Берово – Владимирово
Струга – Драслајца
Струмица – Добрејци, Просениково
Неготино – Челевец, Лаки
Пробиштип – Лесново
Кочани – Зрновци
Битола – Црнобуки, Новозмирнево, Драгарино, Лисолај, Лопатица
Охрид –Косел, Вапила, Ливоишта, Сирула, Росино, Опеница
Македонски Брод – Бенче, Ковач
Велес – Согле, Богомила,Теово
Крива Паланка – Ранковце
Процесот за теренска вакцинација е организиран во соработка со здавствените домови од секој град, локалната самоуправа и месните заедници. Со помош на локалните медиуми и плакати, ги информираат граѓаните за денот и часот во кое село, населба или рурално населено место ќе се врши вакцинација.
Молам за поддршка од секој граѓанин во овој процес. Имаме мирна епидемилошка состојба и доволно вакцини односно идеални услови да вакцинираме што поголем број на граѓани. Комуницирајте со вашите блиски и познати ако се уште не се вакцинирани да го направат тоа во најбрз рок. Само така ќе ја победиме пандемијата. #ВакцинирајСe

Коментари

Претплатете се
Известете ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Прегледајте ги сите коментари

Loading…

0

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote