in

#ТЕРЕНСКАВАКЦИНАЦИЈАМАКЕДОНИЈА Еве во кои општини продолжува теренската вакцинацијата!

Теренската вакцинација продолжува денеска во овие населени места во секоја од следните општини:
➡️ Делчево/Македонска Каменица – Цера
➡️Тетово – Желино, Стримница, Долна Лешница, Горна Лешница, Палатица, Требош, Узурмишт
➡️Гостивар – Чегране, Форино, Врапчиште, Чајле
➡️Штип – Чардаклија, Горен и Долен Балван, Крупиште
➡️Прилеп – Ракле, Никодин, Царевиќ
➡️Свети Николе – Мустафино
➡️Кратово – Страцин, Димонце, Пендак, Крилатица, Таламанце, Трновац
➡️Виница – Лаки, Драгобраште
➡️Демир Хисар – Бараково, Единаковци, Света
➡️Валандово – Пирава
➡️Струга – Радолишта, Шум, Заграчани
➡️Крушево – Норово, Алданци, Селце
➡️Ростуше – Присојница
➡️Дебар – Могорче
➡️Струмица – Свидовица
➡️Босилово – Старо Балдовци, Дрвош
➡️Неготино – Пепелиште
➡️Радовиш – Дедино, Ињево
➡️Пробиштип – Долни Стубол
➡️Кочани – Чешиново
➡️Кичево – Србица, Ново Село
➡️Кавадарци – Росоман, Сирково
➡️Битола – Дихово, Нижеполе, Трново, Магарево, Брусник, Лавци
➡️Вевчани – Велешта, Добовјани, Горно и Долно Татеши
➡️Охрид – Мешеишта, Климештани, Ботун, Злести, Белчишта
➡️Македонски Брод – Самоков
➡️Велес – Дреново, Долно Јаболчиште, Горно Јаболчиште
➡️Крива Паланка – Дубровница, Луке
➡️Куманово – Арбанашко, Малотино, Рамно, Мглинце, Буковљане, Длабочица, Дејловце, Цветишница, Жегљане, Степанце, Кокино, Бајловце, Жељувино, Аљинце, Осиче, Облавце, Макреш, Канарево
➡️Скопје – Сарај, Грчец, Крушопек, Љубин
Процесот за теренска вакцинација е организиран во соработка со здавствените домови од секој град, локалната самоуправа и месните заедници. Со помош на локалните медиуми и плакати, ги информираат граѓаните за денот и часот во кое село, населба или рурално населено место ќе се врши вакцинација.
Молам за поддршка од секој граѓанин во овој процес. Имаме мирна епидемилошка состојба и доволно вакцини односно идеални услови да вакцинираме што поголем број на граѓани. Комуницирајте со вашите блиски и познати ако сеуште не се вакцинирани да го направат тоа во најбрз рок. Само така ќе ја победиме пандемијата. #ВакцинирајСе

Коментари

Претплатете се
Известете ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Прегледајте ги сите коментари

Loading…

0

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote