in

УбавоУбаво

Возачи, да се видиме: Решете ја оваа сообраќајна загатка

На мозокот, како и нашите мускули, му треба обука и одржување во добра форма. И еден од најдобрите начини за редовно тестирање на вашите способности е набљудувањето.

Освен што е извор на забава, решавањето на загатки има и бројни придобивки.

Решавањето загатки ја зајакнува врската помеѓу мозочните клетки, што помага да се подобри меморијата.

Загатките го тренираат вашиот мозок да гледа различни пристапи кон проблемите. И последно, но не и најмалку важно, визуелните загатки помагаат во тренирање на мускулите на очите, пишува Studomat.

 

Добро погледнете ја илустрацијата и проверете го вашето знаење.

После ова, на многумина ќе им треба да го повторат материјалот што одамна го положиле на возачкиот испит.

Црвениот автомобил прво поминува низ раскрсницата, бидејќи останува на коловозот со првенство на минување. Позади него поминува жолт камион, бидејќи тој доаѓа од коловозот со првенство на минување кон коловозот без првенство на минување.

И синиот автомобил и зелениот автомобил се на пат со понизок приоритет и се приклучуваат на коловозот со право на првенство на минување, така што за нив важи правилото за десната рака. Затоа, прво поминува синиот автомобил, а потоа зелениот автомобил.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote