in ,

WTFWTF Што?Што?

Следбениците на TikTok со неверување: Девојка ја прикажува реалноста на социјалните мрежи со филтри

Сите знаеме дека социјалните мрежи се измамнички и дека не треба да веруваме во се што ни се испраќа преку овие канали.

TikTokera Катарина остави во неверување многу корисници на оваа социјална мрежа, откако објави слики и видеа на кои го менува својот изглед преку различни филтри и апликации за уредување слики.

Затоа, не е изненадување што повеќе од 18.000 луѓе ја следат на TikTok.

 

Таа користи филтри за да ја промени големината на усните, ноктите, очите, бојата на косата…

Со помош на FaceApp, Катарина можеше да го изваја целото лице и обликот на телото за да одговараат на нереалните стандарди за убавина кои толку често се проектираат на жените на интернет и во медиумите.

@katharinadrw

💀💀 #fake #faceapp #instagramvsreality #beautystandardsarefake

♬ original sound – Spam = block <3

@katharinadrw

And it simply took me about 5 min to edit💀 #fake #beautystandardsarefake #instagramvsreality #prettyupapp

♬ original sound – t™

 

„Тоа е сосема друга личност“, напишал еден корисник, додека други коментирале дека изгледа многу природно

„Зошто? Никогаш нема да разберам, извини“, коментираат некои на TikTok.

Како ви се допаѓа?

1 поен
Upvote Downvote