in ,

Што?Што?

Неверојатно точен тест за личност: Еве како изгледате во туѓите очи!

Некои ви се восхитуваат и сакаат да бидат како вас, но некои не секогаш ви веруваат и се двоумат да влезат во подлабока врска со вас – навидум без никаква причина. Зошто? Што е тоа што другите го гледаат во вас и што нема да ви го кажат? Овој тест на личноста ќе ви го даде одговорот на тоа прашање.

Додека го полагате овој тест за личност, напишете ги вашите одговори на хартија за подоцна да можете да го пресметате вкупниот број на постигнати поени. Бидете искрени… Погледнете ги одговорите само кога ќе ги одговорите сите прашања. Па да почнеме по редослед:

 

1. Кога се чувствувате најдобро?

Наутро (2 поени)
Попладне и рано навечер (4 поени)
Доцна ноќ (6 поени)

2. Како одиш?

Брзи, долги чекори (6 поени)
Релативно брзо, во мали чекори (4 поени)
Не многу брзо, главата директно, гледајќи напред (7 поени)
Не толку брзо, со главата надолу (2 поени)
Многу бавно (1 поен)

3. Во каков став сте додека разговарате со некого?

Застанете со скрстени раце (4 поени)
Имате склопени раце (2 поени)
Држете ја едната или двете раце на колковите (5 поени)
Го допирате или туркате лицето со кое разговарате (7 поени)
Си играте со увото, ја допирате брадата или ја вртите косата (6 поени)

4. Како седите додека одмарате?

Свиткани колена, опуштени нозе една до друга (4 поени)
Вкрстени нозе (6 поени)
Прави нозе (2 поени)
На едната нога свиткана под вас (1 поен)

5. Како реагирате кога нешто навистина ве забавува?

Смејте се гласно (6 поени)
Смеење, но не гласно (4 поени)
Со тивка насмевка (3 поени)
Со срамежлива насмевка (2 поени)

6. Како се однесувате на друштвен собир?

Вие сте гласни кога ќе пристигнете, па сите ве забележуваат (6 поени)
Пристигнувате незабележано и гледате наоколу по познати луѓе (4 поени)
Вие сте целосно невидливи и обидете се да не бидете забележани (2 поени)

7. Како се однесувате кога некој ќе ве прекине додека сте занесени во нешто?

Среќен си поради раскинувањето (6 поени)
Многу сте изнервирани од тоа (2 поени)
Вие сте некаде помеѓу претходно споменатите крајности (4 поени)

8. Која е вашата омилена боја?

Црвена или портокалова (6 поени)
Црно (7 поени)
Жолта или светло сина (5 поени)
Зелена (4 поени)
Темно сина или виолетова (3 поени)
Бело (2 поени)
Кафеава или сива (1 поен)

9. Како лажете неколку моменти пред да заспиете?

Лежете на грб (7 поени)
Лежете на стомак (6 поени)
Малку сте свиткани на страна (4 поени)
Ја потпревте главата на едната рака (2 поени)
Главата ви е под капаците (1 поен)

10. За што најчесто сонувате?

Паѓаш (4 поени)
Борба или борба (2 поени)
Барам нешто или некого (3 поени)
Летај или лебди (5 поени)
Најчесто не сонуваш (6 поени)
Вашите соништа се секогаш пријатни (1 поен)

 

 

Сега соберете ги поените и дознајте како ве гледаат другите, а тие нема да ви кажат. Запомнете колку поени освоивте и прочитајте ги резултатите подолу.

Доминантна личност, над 60 поени

Другите ве гледаат како некој со кој треба „внимателно да се постапува“, како некој што е малку арогантен, егоцентричен и крајно доминантен. Некои ви се восхитуваат и сакаат да бидат како вас, но не секогаш ви веруваат и се двоумат да влезат во подлабока врска со вас, пишува lovesensa.

Темпераментна личност, помеѓу 51 и 60 поени

Другите ве гледаат како возбудлива личност, со експлозивен темперамент, импулсивен, како природен лидер кој брзо донесува одлуки, иако не секогаш правилни. Тие ве сметаат за храбра, авантуристичка личност, како некој кој секогаш ќе се осмели да се обиде и кој ужива во авантурата. Луѓето генерално уживаат во вашето друштво поради возбудата што ја испуштате.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote