Фантастична торта со лиснато тесто со малини и бело чоколадо.
Состојки:
- – 1 лиснато тесто
- – 400 гр малини
- – шеќер по вкус
- – 1 кесичка ванилин шеќер
- – 200 гр бело чоколадо
- – 1 вреќа желатин
- – 0,5 л слатка павлака
- – поправете вреќа со шлаг, доколку е потребно.
Подготовка:
Со тестото премачкајте го соодветниот калап, обликувајте го работ со прстите на околу два сантиметри во висина. Печете го тестото на 200 степени околу 10 минути и оставете го да се излади.
Измешајте малини со миксер за стапчиња, додадете ванилин шеќер, шеќер по вкус и желатин подготвен според упатствата.
Кога смесата ќе се олади малку, премачкајте го лиснатото тесто со него и изладете сè целосно.
На крај, изматете ја слатката павлака, па додадете го растопеното бело чоколадо и премачкајте го преку изладениот колач.
Доколку е потребно, додадете шлаг.
На здравје!